kazalı araç satış

Kazalı Araç Satım Süreci Nasıl Olmalıdır?

Günümüzde araç satın almak da araç satmak da oldukça artmaktadır. Bu nedenle özellikle oto ekspertiz onayı alan araçların hasar kaydına bakıldıktan sonra satılması kolaylaşmaktadır. 

Özellikle araç fiyatlarının oldukça pahalı olmasıyla birlikte kazalı araç satın almak ayrıca ikinci el araç kullanmak daha makul hale gelmektedir.  Bu nedenle eğer aracın trafiğe çıkmasında herhangi bir engel bulunmuyorsa kazalı araç satın alınabilmektedir

Kazalı aracınızı satmak mı istiyorsunuz hemen tıklayın.

Kazalı Araç Satış Süreci Nasıl Olmalıdır?

Kazalı araç satış süreci oto ekspertiz onayından geçirildikten sonra kolaylaşmaktadır. Bu işlemlerin yolunda gitmesi sonucunda az kazalı araba satılmaktadır.

Özellikle araç fiyatları artması sonucunda  araç sektöründe de oldukça çeşitli alternatifler bulunmaktadır. Bu alternatiflerden biri kazalı araç satılmasıdır. 

Kazalı Araç Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kazalı araç satın alınırken özellikle bu aracın hasarlı araç kaydı bulunarak alınmalı ve buna göre bir seçim yapılmalıdır.

Oto ekspertiz onayından geçmeyen araçlar trafiğe çıktığında hem trafik için olumsuzluklara neden olmakta hem de kişileri streslendirmektedir. Bu nedenle araçların alımında buna dikkat edilmelidir.

Özellikle oto ekspertiz onayından geçmemiş olan arabalar polis memurlarının durdurması sonucunda bağlanabilir ya da cezai işleme tabi tutulabilir. Bu gibi bir problemle karşılaşmamak için aracın oto ekspertiz onayından geçmesine dikkat edilmektedir,.

Kazalı araç satış süreci genellikle tarafların aralarında halletmesi sonucunda kısaca çözülmektedir. Bu nedenle eğer kazalı ucuz araba satın almak istiyor iseniz,  aracın hasar kaydına bakarak ve elbette oto ekspertize götürüp muayene ettirerek bir karar verebilirsiniz. Kazalı Araç nasıl Satılır sorusu için de cevap oto ekspertize görünmek olacaktır.

Kazalı Araç Satım

Kazalı Araç Nasıl Satılır?

 Son zamanlarda araba fiyatlarının çok fazla artması sebebiyle özellikle araba almak isteyen fakat uygun araba arayanlar için kazalı ve ikinci el arabalar ön planda olmaktadır.

Araba satın almak isteyenlerin en çok dikkat ettikleri kısım,  az kazalı ucuz araba fiyatlarıdır.  Bu tarz araba alabilmek için araba satış sitelerine az hasarlı araba yazarak istediğiniz tarz arabayı bulabilmektesiniz. 

Kazalı Araç Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hasar kaydı yüksek olan araç satın alımlarda sorun çıkarabilmektedir.  Bu nedenle özellikle araç satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken nokta  araçlarını öncelikle oto ekspertize götürmek daha sonrasında satışa çıkarmak olacaktır.

Kazalı araç alım satımı 2 taraf anlaşmasının sağlanarak  görüş birlikleriyle birlikte hasar kaydı alındıktan sonra olmaktadır.  Hasarlı araç kayıtlarına dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar:

  • Araç oto ekspertiz den geçirilmektedir
  • Ardından araca konulan onay işlemleri sonrasında devir işlemleri başlamaktadır
  • Devir işlemleri sonrasında en uygun fiyata bulduğunuz arabayı keyifle sürmektesinizdir.

Kazalı araç satın alırken nelere dikkat etmelisiniz detaylı rehber.

Kazalı araç satın almak mantıklı mıdır?

Kazalı araç satın almak özellikle günümüzde oldukça mantıklı bir tercihtir.  Fakat tabii ki her noktada olduğu gibi bunun da dikkatlice seçilmesi gerekmektedir. 

 Gereken işlemler yapıldıktan sonra aracınız hasarlı dahi olsa oto ekspertiz onayından geçen bir araç trafikte kullanılmaya uygundur.  Bu nedenle araç satın almada en çok dikkat edilmesi gereken nokta oto ekspertiz onayından geçmesidir.

Kazalı araç satın almak mantıklı mıdır sorusunun cevabı olarak eğer oto ekspertiz onayından geçip çok fazla hasar olmadığı görülen araç bulunmuşsa bu aracın satın alınması mantıklı gelebilmektedir.

Kazalı Araç Hasar Kaydı Kontrolü Nasıl Yapılır?

 Araç satın almakta özellikle dikkat edilecek noktalardan biri olan oto ekspertiz onayında günümüzde yaygın olan dolandırıcılık işlemlerine yakalanmamak faydalı olacaktır.

 Bazı araç sahipleri kendi buldukları oto ekspertize götürmek konusunda ısrarcı olabilmektedir.  Bunun nedenleri arasında dolandırıcılık yaratabileceğinden bu tarz bir işleme onay vermemiz gerekmektedir. 

 Özellikle aracı kendi bildiğimiz ve güvendiğimiz bir oto ekspertize götürmek oldukça faydalı olacaktır.  Ayrıca kendi oto ekspertize götürdüğümüzde burada hasar kaydına da bakmalı ve aracın gerekli muayenelerinin yapılması sağlanmalıdır.

 Oto ekspertiz raporundan çıkan güvenilir bir sonuçla birlikte aracı alıp daha sonra aracın gerekli bakımlarını yaptırarak trafiğe çıkmanıza hiçbir engel yoktur. Fakat oto ekspertiz onayından olumsuz sonuç alınan arabalarda fazlaca hasar görüldüğü şüphesiyle satın alım olmamaktadır.

 Kazalı araç satın almak istiyorsanız öncelikle güvenilir bir uzman tavsiyesiyle ve beklentilerinizi karşılayabilecek en uygun araba seçimiyle bu isteğinizi karşılayabilmek mümkündür.  

Arabada hasar kaydı var ise ve bu hasar kaydı oluşturulan parçalar orijinalleri ile tamir edilmiş ise orijinal parça kullanıldığı için bu araçlarda hiçbir sorun çıkmamaktadır. Bu nedenle bu tarz bir arabayı satın almak konusunda tereddütleriniz hallolmaktadır.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *