kazalı araç içeren görsel

Kazalı Araç Satışında Nelere Dikkat Edilmeli?

Kazalı araç satışları özellikle otomobil fiyatlarına gelen zamlar sonrasında herkesin ilgisini çekmiş ve bu konu üzerine araştırmalar yapılmaya başlanmıştır. 

Kazalı aracınızı satmak mı istiyorsunuz hemen tıklayın.

Bu araştırmalar sonucunda aracı kazada hasar görmüş ve değeri düşmüş kişiler için kazalı araç satışı fırsatları başlamıştır. Bu kapsamda özellikle 2. El otomobil arayışında olanlar için bu fırsatlardan yararlanmak gerekmektedir. 

Aracın Hasar Kaydına Nasıl Ulaşılabilir?

Kazalı araç siteleri, aracın genel kayıtlarını alırken hasar kaydını da müşterilere rahatlıkla sunabilmek için sizlerden isteyebilmektedirler. Aracın hasar kaydı birçok yolla öğrenilebilmektedir. Bu yollar:

  • SMS yolu ile hasar kaydı öğrenme, bu yolda aracınızın plakasını yazarak aracınız üzerindeki hasar kayıtlarını, geçmişten günümüze kadar detaylı şekilde öğrenilebilmektedir.
  • Çağrı merkezi üzerinden hasar kaydı öğrenmede yine çağrı merkezlerini arayarak araç plakası ya da şasi numarası ile birlikte satın alacağınız aracın hasar kaydını öğrenilebilmektedir.
  • Web siteleri üzerinden öğrenme, bu yol da yine kolay ve hızlı olanlardan bir tanesi olmaktadır.
  • Ayrıca hasar kaydını öğrenebilmek için aracın sigorta merkezine giderek sorgulama yaptırılabilmektedir.

Tüm bu işlemler sayesinde aracın hasar kaydına ulaşarak satışlarda bu kullanılabilmektedir. Kendiniz için en kolay yöntemi seçerek birinden bu işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Kazalı Araç Satın Alınır Mı?

Oto ekspertizden geçmiş bir kazalı aracı satın almak mantıklı bir seçenek olabilmektedir. Kazalı Araç hasar kaydı incelendikten sonra bu aracı düzenli muayeneye götürdükten sonra bununla ilgili bir problem yaşanmayacaktır.

Oto ekspertizlerin raporlarına göre kazalı araç alım satımları yapılabilmektedir. Bu günümüzde sıklıkla kullanılmaktadır.

Oto ekspertizleri tarafından hazırlanan raporlar zaten araç hakkında detaylı bilgi vermekte olup  oto ekspertizinden onay almamış arabanın hurda olduğunu belirtmektedir. Bu nedenle araç satın alırken buna dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kazalı araç fiyatları incelendikten 2.el statüsünde oldukları için daha uygun oldukları görülmektedir. Bu nedenle günümüzde bu araçlara ilgi daha fazla olmaktadır.

kazalı araç nedir

2. El Araç Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

2. El araba alımında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta aracın hasar kaydı olup olmamasıdır. Yüksek hasarlı bir arabayı aldıktan sonra onun üstüne fazlaca masraf yapılmaktadır. Bu da elbette istenmeyen bir sonuç olmaktadır. 

Araç alırken dikkat edilmesi gereken diğer noktalardan biri de oto ekspertiz onayıdır. Her ne kadar 2. El bile olsa aracınızın oto ekspertiz tarafından onaylanması aracın kullanımında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Oto ekspertizlerin onayladığı araçlardan alarak, 2.el araçlardan gelebilecek herhangi bir maddi zarar önlenmiş olmaktadır. Kazalı 2. El araba seçerken de yine bu şartlara dikkat edilmelidir. 

Kazalı araç alımında dikkat edilmesi gerekenler ise yine oto ekspertiz raporu olacaktır. Bu raporlara bakılarak aracınızı buna göre tercih etmenizde fayda olmaktadır. Bu nedenle özellikle aracın hasar kaydını istemeniz ve kendiniz de oto ekspertiz götürüp baktırmanız gerekmektedir. Bu işlemler yapıldıktan sonra kazalı aracı almakta sakınca yoktur.

Aynı şekilde araç satışlarında kazalı araç satışı da bir o kadar önemli olmaktadır.  Bu konuda da yine aracı oto ekspertiz götürüp müşteriler için hazırlamak gerekmektedir.

 Buralarda yapılan en ufak hatalar bile başka bir oto ekspertizde görülecektir.  Bu nedenle herhangi bir değişiklik yapılmadan işlemler yapılmalıdır.

Değerinden Düşük Araç Nasıl Satın Alınır?

Günümüzde özellikle araç fiyatlarındaki artışlar nedeniyle herkesin gözü düşük fiyatlı ama kaliteli araçlar aramaktadır. Bu araçlar arasında en dikkat çekici olanı da 2.el arabalar olmaktadır. 

2.el arabalar özellikle hasar kaydı olan kazalı arabalar normal fiyatlardan daha düşük olduğu için oldukça tercih edilen arabalardan olmaktadır. Bu nedenle araba almak isteyenlerin için en çok önerilen araba satışları da bunlardır.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *